Afscheidsdienst 19 januari 2020

Omzien, dat doen we bij de jaarwisseling. We kijken terug én vooruit, naar hoe het was én hoe het zal worden.
Dat geldt ook voor onze kerkelijke gemeente en voor mijzelf.
Wanneer ík omkijk naar de acht en half jaar dat ik jullie dominee mocht zijn,
komt het woord dankbaarheid het eerste boven. Het was een voorrecht om veel vertrouwen te krijgen en er in een goede sfeer voor de mensen te mogen zijn.
Voor mensen van de Protestantse Kerk in De Lege Geaën en voor steeds meer andere mensen in de dorpen. Onze kerk werd steeds meer een ópen kerk: de grenzen tussen binnen en buiten de kerk werden vloeiend.
Eén van de hoogtepunten voor mij en voor velen was dat we vanaf 24 augustus 2015 verder sámen gingen als de ene “Protestantse Gemeente De Lege Geaën”.
Met een nieuwe naam en met nieuw vertrouwen konden we verder!
Verbinding met mensen zag ik als de kern van mijn werk. Na 1000 visitekaartjes en ontelbare huisbezoeken heeft dat veel intensieve pastorale relaties opgeleverd.
Een sterke verbinding heb ik ook ervaren in de meer dan 300 kerkdiensten waarin ik mocht voorgaan. In deze diensten werden 37 kinderen gedoopt, namen we afscheid van 41 overledenen en werden 10 huwelijken gezegend.
Ik heb heel veel bewondering en waardering voor de meer dan honderd mensen die in de afgelopen jaren voortdurend allerlei grote en kleine taken belangeloos in onze gemeente hebben vervuld.
De halve cirkel bovenaan deze tekst is ópen en veelkleurig. Open naar elkaar, open naar buiten en open naar ‘Boven’. Onze levensopdracht is ómzien naar elkáár, oprecht aandacht schenken. Wie er met een gelovige blik naar kijkt, beseft dat er zó naar ons omgezien wordt door de goede God. Dat blijft!
Ik hoop velen van u nog te kunnen groeten bij de afscheidsdienst op zondagmiddag 19 januari 2020 in de Martenskerk te Sibrandabuorren.
Na 1 februari is het meer uit het oog, maar niet uit het hart!
Seine en frede tawinske! Mei it jim goed gean!

Jur Majoor

Kerkdienst Sibrandabuorren
datum en tijdstip 19-01-2020 om 14.00

Kerkdienst Offingawier