PKN
PKN De Lege Geaën
 
Ga mee!! Ga mee!!
We maken weer een nieuwe start met het kerkenwerk in deze maand. De vakantie is weer bijna afgelopen en veel dingen beginnen weer in deze periode. Het werk wordt weer opgepakt, de scholen beginnen weer en ook in de kerk keert het normale leven weer terug na de vakantietijd. Een mooie tijd vaak die vakantietijd en ook in onze kerk pikken we iets van die vakantie mee. Mooie diensten op de Potten hebben we weer achter de rug. Mooi om zo samen kerk te zijn met de mensen die vakantie vieren. Het geeft ook iets aan van hoe we kerk willen zijn. Alle mensen zijn welkom ongeacht wat of hoe je gelooft. En dat is wat we ook graag meenemen in dit seizoen. Daarom Ga mee!!, het jaarthema van de landelijke protestantse kerk past goed bij onze gemeente. Het is een oproep om eens buiten de eigen muren van de kerk te kijken. Om je buren te vragen om ook eens mee te gaan naar de kerk. Om te laten zien wat jou raakt in de kerk, om te laten zien dat iedereen er welkom is. En dan is daaraan wat mij betreft ook meteen gekoppeld dat wij een keer met de buren meegaan om te kijken wat hen beweegt, waar zij hun inspiratie vandaan halen.

Ook is het een oproep aan iedereen die al een tijd niet meer in de kerk is geweest om weer mee te gaan. We willen je graag laten zien dat het ook anders kan in de kerk dan je misschien gewend was. We willen je laten zien dat je nog steeds welkom bent, dat er bij God altijd plaats voor je is en dat er dus in de kerk ook altijd plaats voor je is.
Het is een oproep aan iedereen die betrokken is bij de gemeente om mee te doen met het samen kerk zijn op welke manier dan ook. En er zijn veel verschillende manieren. De dienst op zondag is er één van, maar er zijn veel andere manieren om samen gemeente te zijn. Er wordt gewandeld er wordt met elkaar gepraat over de kleine en grote vragen van het leven.

Ga mee! Is ook een uitdaging om eens te kijken hoe het ook anders kan. En dat geld voor iedereen individueel, maar ook voor de hele gemeente. Hoe kunnen we op een andere manier met elkaar gemeente zijn. Wat is dat eigenlijk gemeente zijn? Wat zijn daar de voorwaarden voor. Wat willen we als gemeente. Er is al een begin gemaakt met het beleidsplan, maar de echte stappen moeten nog gezet worden en dat moeten we met elkaar doen.
 
terug
 
 

Kerkdienst Gau
datum en tijdstip 24-09-2023 om 09.30 uur
Vredesweek meer details

Kerkdienst Sibrandabuorren
datum en tijdstip 01-10-2023 om 14.00 uur
Cantatedienst meer details

Kerkdienst St. Vituskerk Tersoal
datum en tijdstip 08-10-2023 om 09.30 uur
Fryske tsjinst meer details

 
CONTACT
Predikant:
Ds. Michiel van Blanken
Korte Spruit 4
8608 ZK Sneek
tel. 06 283 925 32
email: domineemichiel@gmail.com

Aanmelden BIJEEN (nieuwsbrief)

Webmasters
 
Kerk Tersoal

foto Auke Landman
 
Kerk Offingawier

foto Auke Landman
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.