PKN
PKN De Lege Geaën
 
ds. Mac Pherson ds. Mac Pherson
Naast het pad naar de kerk in Goenga staan al jaren twee grafstenen. Hier liggen begraven ds. Mac Pherson en zijn echtgenote. Mac. Pherson was negenendertig jaar predikant, waarvan 26 jaar (!) in deze gemeente  (Go, Ga en Off.) Deze achternaam komt niet veel voor, in 2007 droegen 20 mensen in Nederland deze naam. De naam is vermoedelijk met Schotse Regimenten in 1700 in Nederland gekomen.
Zijn tijdgenoten in de streek, waren in Herv. Sibrandbuorren c.a. dr. W Swart predikant, en ds. P. Eringa Ger. predikant te  Gauw. In het archief zijn, van Mac Pherson, twee bundels preken gevonden, in een prachtig fijn  handschrift. Samen met veel persoonlijke papieren over b.v. kerkelijke examens, zijn deze naar het Rijksarchief gebracht.
Op 17 november 1917 overlijdt ds. Mac Pherson, ruim 66 jaar, "na een lang en smartelijk lijden, in een blijmoedig geloofsvertrouwen", zo schrijven de negen kerkvoogden van de drie dorpen.
In de Leeuwarder Courant staan de negen kerkvoogden allemaal onder de advertentie.
 
Joh. Y.v.d. Goot
terug
 
 

Kerkdienst Westereinkerk Tersoal
datum en tijdstip 22-09-2019 om 9.30 uur
Vredesweek meer details

kerkdienst Sibrandabuorren
datum en tijdstip 29-09-2019 om 9.30 uur
afscheid en bevestiging ambtsdragers 
koffie drinken na meer details

Kerkdienst Offenwier
datum en tijdstip 06-10-2019 om 9.30 uur
meer details

 
CONTACT

Predikant

Aanmelden BIJEEN (nieuwsbrief)

Webmasters
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.