PKN
PKN De Lege Geaën
 
In de kou In de kou
De energiekosten rijzen de pan uit.  De crisis raakt iedereen er is geen ontkomen meer aan. Maar wie komt er echt in de kou te staan deze winter? Het is afwachten hoe het gaat lopen, maar de vooruitzichten zijn niet gunstig. Hoewel de overheid maatregelen heeft aangekondigd om de kosten binnen de perken te houden zullen er veel mensen zijn bij wie het water aan de lippen staat.

Juist op deze momenten moeten we er voor elkaar zijn. Als gemeenschap willen we naar elkaar omzien en willen we hen helpen die het even niet meer zien zitten. En dat is soms op emotioneel gebied, maar ook zeker op financieel gebied. Door om te zien naar elkaar kunnen we niet alle problemen oplossen, maar we kunnen wel meedenken, we kunnen een luisterend oor bieden en soms kunnen we ook bijspringen wanneer het gaat om mensen die letterlijk en figuurlijk in de kou komen te staan. Mensen die echt niet meer rond kunnen komen doordat alles in het leven duurder is geworden.

In de kerk zitten we soms ook in de kou, en dan helpt het om met elkaar te zingen, om de warmte van het licht door de ramen te voelen. Om de warmte van de boodschap van Jezus rond te laten gaan. Maar ook helpt het dat je mag weten dat je er niet alleen voor staat. Dat er mensen naast je zitten die er voor je zijn wanneer dat nodig is. Dat geeft ook warmte, dat geeft ook rust.

In de kerk zien we elkaar misschien steeds minder en daarom is het belangrijk om buiten de kerk meer aandacht voor de ander te hebben. Om goed naar elkaar om te blijven zien, juist buiten de kerk. Zo kunnen we als gemeenschap en als kerk een helpende hand bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben.

Michiel van Blanken
 
Nieuwsbrieven Nieuwsbrieven
Dringend beroep van de Generale Synode van onze PKN en Classis om een plek te geven aan vluchtelingen die een status hebben om in Nederland te blijven, maar geen plek hebben om te leven en te wonen. In bijgaande brief kun je  hierover meer lezen en over de stappen die gezet kunnen worden met ondersteuning van het landelijk bureau. 

Classis Fryslân
Oproep Kleinschalige opvang statushouders [27-08-2022]
 
lees meer »
 
Koffieochtend Koffieochtend
De koffie-ochtend van oktober wordt gehouden op vrijdag 28 oktober in dorpshuis ‘de Kostery’ in Goënga. Om 10 uur staat de koffie klaar en ds. Michiel van Blanken heeft de leiding van het gesprek.  
Om alvast te noteren: op de vrijdagen 18 november en 9 december zijn de volgende koffie-ochtenden. 
 
PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023 PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023
De PIO (Programma Inspiratie en Ontmoeting) werkgroep en ZWO (Zending Wereld Organisatie) werkgroep hebben gezamenlijk weer een programma gemaakt. De volgende activiteiten gaan door bij voldoende belangstelling. 
lees meer »
 
Ontspannen en inspirerend wandelen en/of fietsen Ontspannen en inspirerend wandelen en/of fietsen
Elke eerste maandag van de maand wandelt een aantal mensen uit De Lege Geaën in deze streek.
We wandelen ongeveer een uur vanaf verschillende plekken, ook bezoeken we een enkele keer een kerk. Tijdens de wandeling staan we even stil en luisteren naar een gedicht, na afloop van de tocht drinken we vaak koffie/thee met elkaar.
Ook gaan we de 3de maandagochtend van de maand fietsen. En net als bij het wandelen spreken we op een bepaald punt af (om 9.00 uur) om ongeveer 2 uur te fietsen in de omgeving. 
Wanneer je meer informatie wilt over het wandelen of fietsen, stuur dan een mail naar gerdajjanssen@gmail.com

Op maandagochtend 7 november gaan we weer wandelen.
Verzamelen om 9.00 uur op De Potten (begin camping)
Iedereen hartelijk welkom! 
 
Startzondag 18 september jl. Startzondag 18 september jl.
De warmte die de kerk soms kan geven hebben we ook ervaren op de startzondag in Sibrandabuorren. Buiten was het regenachtig en fris, maar binnen hadden we een mooi samenzijn. We zijn met elkaar in gesprek gegaan over het thema “aan tafel”, wat ook het jaarthema is van de Protestantse kerken in Nederland.

We begonnen met elkaar aan tafel met een kop koffie en tijdens de dienst bleven we ook aan tafel zitten. We spraken met elkaar over waar je het over hebt wanneer je met elkaar aan tafel gaat? Wat kun je allemaal doen aan een tafel? Wie nodig je uit aan tafel?
Na een mooie viering waarbij ook ons nieuwe koor zichzelf voor een eerste keer liet horen (en dat smaakte naar meer) konden we kiezen: of we binnen spelletjes wilden doen; of we gewoon gezellig samen wilden zijn; of we het misschien aandurfden om toch nog even te voetballen buiten? Daarna hebben we met elkaar gegeten aan één lange tafel en zijn er ook nog wat kinderen naar buiten geweest voor een speurtocht. Al met al was het een geslaagde dag en een prachtige start om met elkaar na te denken over het thema “aan tafel”.


Kijk in het fotoalbum voor meer foto's.
 
 
Nieuw diaconaal project Nieuw diaconaal project
Op zondag 3 april is in Sibrandabuorren het nieuwe diaconale project gepresenteerd: het werk van Bauke en Evie Deelstra, die in Albanië werken.
lees meer »
 
Scheurkalender 2023 in grote letter Scheurkalender 2023 in grote letter
GrootLetter uitgave
In de ouderenzorg vervullen de Geestelijk Verzorgers een belangrijke rol. Ze voorzien ons van waardevolle tips. Zo wezen ze ons op het belang van een grote letter in onze uitgaven. Ons bemoedigingsboekje ‘Kostbare tijd’ is nu dan ook uitgevoerd in een zogenoemde GrootLetter uitgave. Daarnaast hebben we ook een Bijbel in GrootLetter uitgave beschikbaar.
lees meer »
 
Afscheid en draaginsigne organist Willem Twijnstra Afscheid en draaginsigne organist Willem Twijnstra
Zondag 27 maart hebben we na de kerkdienst in Gau afscheid genomen van onze vaste organist Willem Twijnstra.

Het bernewurk heeft een kunstwerk voor Willem Twijnstra gemaakt: een notenbalk met veelkleurige muzieknoten.

Op 14 april gevolgd door de uitreiking van het draaginsigne in zilver en bijbehorende oorkonde

lees meer »
 
Informatieboekje 2022 Informatieboekje 2022
Alles wat u wilt weten over de protestantse gemeente ‘De Lege Geaën'. Dit informatieboekje wil een indruk geven van de gemeente en u de benodigde informatie geven over de organisatie en het functioneren van de gemeente.
U kunt het boekje vinden via deze link:  informatieboekje 2022
 
Privacy en correcties Privacy en correcties
lees meer »
 
 

Kerkdienst Gau
datum en tijdstip 04-12-2022 om 9.30 uur
2e zondag Advent, Heilig Avondmaal meer details

 
CONTACT
Predikant:
Ds. Michiel van Blanken
Korte Spruit 4
8608 ZK Sneek
tel. 06 283 925 32
email: domineemichiel@gmail.com

Aanmelden BIJEEN (nieuwsbrief)

Webmasters
 
Kerk Tersoal

foto Auke Landman
 
Kerk Offingawier

foto Auke Landman
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.