PKN
PKN De Lege Geaën
 
Ga mee!! Ga mee!!
We maken weer een nieuwe start met het kerkenwerk in deze maand. De vakantie is weer bijna afgelopen en veel dingen beginnen weer in deze periode. Het werk wordt weer opgepakt, de scholen beginnen weer en ook in de kerk keert het normale leven weer terug na de vakantietijd. Een mooie tijd vaak die vakantietijd en ook in onze kerk pikken we iets van die vakantie mee. Mooie diensten op de Potten hebben we weer achter de rug. Mooi om zo samen kerk te zijn met de mensen die vakantie vieren. Het geeft ook iets aan van hoe we kerk willen zijn. Alle mensen zijn welkom ongeacht wat of hoe je gelooft. En dat is wat we ook graag meenemen in dit seizoen. Daarom Ga mee!!, het jaarthema van de landelijke protestantse kerk past goed bij onze gemeente. Het is een oproep om eens buiten de eigen muren van de kerk te kijken. Om je buren te vragen om ook eens mee te gaan naar de kerk. Om te laten zien wat jou raakt in de kerk, om te laten zien dat iedereen er welkom is. En dan is daaraan wat mij betreft ook meteen gekoppeld dat wij een keer met de buren meegaan om te kijken wat hen beweegt, waar zij hun inspiratie vandaan halen.
lees meer »
 
Persbericht - Nieuwe Classispredikant Protestantse Classis Fryslân Persbericht - Nieuwe Classispredikant Protestantse Classis Fryslân
De Protestantse Classis Fryslân heeft ds. Riemer Praamsma (55) uit De Knipe benoemd als nieuwe classispredikant. Op 1 september 2023 zal hij zijn werk beginnen. De ambtstermijn is vijf jaar, met de mogelijkheid deze met vijf jaar te verlengen.
lees meer »
 
Pinksterboodschap Wim Beekman Pinksterboodschap Wim Beekman
Aan de gemeenten, kerkenraden en voorgangers van de Protestantse Classis Fryslân.

Godslamp
Afgelopen bijna vijf jaar bezocht ik de meeste van uw kerkenraden en uw voorgangers. In de gesprekken ben ik onder de indruk geraakt van de wijze waarop u de Godslamp brandend houdt in de steden en de dorpen waar u leeft en met elkaar kerk bent.

Met kerkdiensten die u week in week uit viert, soms met een ruim aantal gemeenteleden, soms met een kleine, trouwe groep gelovigen. Met Bijbelverhalen die u leest, liederen die u zingt, gebeden die u opzendt, en met de gemeenschap die u samen beleeft.

U vertelde mij altijd over de vreugden van uw gemeente. Dat waren er veel, en ze waren groot. Deze inspireren u gemeente te zijn en te blijven. Weliswaar niet zonder zorgen over de toekomst, daarover vertelde u mij ook.
lees meer »
 
Nieuwsbrieven Nieuwsbrieven
Onder het kopje Classis Fryslân is een nieuwe Nieuwsbrief Classis Fryslan 05 [26-05-2023] te vinden.
 
 
Bernewurk - naar pottenbakkerij Bernewurk - naar pottenbakkerij
In de ochtend van 17 juni zijn we met tien kinderen naar pottenbakkerij ‘ De Koppenjan’ in Jubbega geweest.
Onder de bomen zijn we gestart met een heerlijke pannenkoek. 
De kinderen mochten hun pannenkoek versieren dus dat was al feest. 
Na de pannenkoek hebben 6 kinderen op de draaischijf van de pottenbakker een potje of kaarsenstandaard gemaakt. 
Noah Buma heeft twee prachtige kaarsen gemaakt. Iedere minuut doopte hij zijn kaars in kaarswax tot de juiste dikte. 
De andere 3 kinderen hebben een bordje beschilderd. 
Het was een hele gezellige, creatieve middag! 
(Kijk in het fotoalbum voor meer foto's)
 
Inzamelactie voor Oekraïne Inzamelactie voor Oekraïne
 
PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023 PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023
De PIO (Programma Inspiratie en Ontmoeting) werkgroep en ZWO (Zending Wereld Organisatie) werkgroep hebben gezamenlijk weer een programma gemaakt. De volgende activiteiten gaan door bij voldoende belangstelling. 
 
lees meer »
 
Op reiske mei tsjerke Op reiske mei tsjerke
Sneintemoarn 16 april jl. efkes foar achten kaam de ITS-bus it terrein opriden fan de famylje Postma yn Gau. Hjir stiene doe sa'n lytse 30 minsken te wachtsjen om fuort. De reis gie hjoed nei Ter Apel en Boertange. De sfeer siet der fuort goed yn en hielendal nei in lekker bakje kofje/thee mei in selsmakke stik appelcake. Om 10.00 oere waarden we ferwachte yn de kleastertsjerke fan Ter Apel en dat kaam precies út.
lees meer »
 
De Passion yn Harns De Passion yn Harns
Op witte donderdag zijn we met de bus naar Harlingen afgereisd.
Met een mooie groep jeugd en ouders zijn we rond 18:30 met Fred onze chauffeur naar de havenstad gegaan. Het schoolreisgevoel was compleet met snoep en paaseitjes.
Bij de veerboothaven zijn we uitgestapt en moesten we een flink stuk wandelen om bij het podium uit te komen.
Rond 20:30 begon het spektakel, met de vertelling over het paasverhaal en de prachtige liedjes die erbij worden gezocht om het geheel af te maken.
Ondanks alle regen prachtig om mee te maken,  zo nu en dan leek het te stoppen die regen…. ook die zegen kwam van boven 😉  
 
Nieuws vanaf de grens Nieuws vanaf de grens
Bericht van Beitske Kooistra vanuit Litouwen: (II)
Na een driedaagse tocht ben ik Fryslân weer binnengerold. Een goed moment om terug te blikken op de afgelopen maand. En ik begin met de laatste dagen in Litouwen die, net als mijn eerste week daar, in het teken stonden van deportatie…
lees meer »
 
Nieuw diaconaal project Nieuw diaconaal project
Op zondag 3 april 2022 is in Sibrandabuorren het nieuwe diaconale project gepresenteerd: het werk van Bauke en Evie Deelstra, die in Albanië werken.
lees meer »
 
Privacy en correcties Privacy en correcties
lees meer »
 
 

Kerkdienst Gau
datum en tijdstip 24-09-2023 om 09.30 uur
Vredesweek meer details

Kerkdienst Sibrandabuorren
datum en tijdstip 01-10-2023 om 14.00 uur
Cantatedienst meer details

Kerkdienst St. Vituskerk Tersoal
datum en tijdstip 08-10-2023 om 09.30 uur
Fryske tsjinst meer details

 
CONTACT
Predikant:
Ds. Michiel van Blanken
Korte Spruit 4
8608 ZK Sneek
tel. 06 283 925 32
email: domineemichiel@gmail.com

Aanmelden BIJEEN (nieuwsbrief)

Webmasters
 
Kerk Tersoal

foto Auke Landman
 
Kerk Offingawier

foto Auke Landman
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.