Bij de komende diensten Bij de komende diensten

Ds. Jur Majoor komt op 9 februari voorgaan in de ochtenddienst in Gau. Aanvang 9.30 uur;  we hopen dan met elkaar het Avondmaal te vieren.

Op zondag 16 februari om 9.30 uur gaat ds. Johan Trouwborst voor in de Westereintsjerke in Tersoal. Hij is geen onbekende voor ons! Na de dienst kunnen we met elkaar koffiedrinken.

Ook in Tersoal, maar dan in de Vituskerk, wordt de eredienst gehouden op 23 februari. Voorganger is dan ds. Hans de Waal uit Nijland. Hij preekte al eerder bij ons in de gemeente. De dienst begint om 9.30 uur.

Ds, Jur Majoor is onze voorganger in op de eerste zondag in de veertigdagentijd 2020, op 1 maart. De dienst begint om 9.30 uur in Gau. We maken een begin met het nieuwe project: 'Een teken van leven'.

Op zondag 8 maart heeft mevrouw ds. Roosenboom uit Drachten de leiding van de kerkdienst in de Westereintsjerke in Tersoal. Zij ging vorig jaar juni voor de eerste keer bij ons voor. De dienst begint om 9.30 uur.
Beitske Kooistra van de stichting 'Bootvluchteling' zal na de dienst ons bijpraten over haar werk voor de bootvluchtelingen. Ook de collecte zal voor dit doel zijn. Het is alweer even geleden sinds ze bij ons was, dus, heel welkom allemaal!

Nieuws van PIO

Op vrijdagavond 28 februari 20.00 uur willen we u/je graag uitnodigen voor onze filmavond.
Deze keer  de Netflix documentaire:” The Great Hack”
The Great Hack is een documentaire uit 2019 over het schandaal rond het bedrijf Cambridge Analytica.
En hoe door dit bedrijf o.a. de vorige verkiezingen in Noord Amerika op de persoon nauwkeurig werd beïnvloed.
Het blijkt dat social media zoals Google, Facebook, LinkedIn enz. ook ons leven beïnvloed of we dat nu willen of niet.
En veel meer dan dat we zelf weten!
Hoe gaan we hier mee om?
Deze avond zal worden gehouden bij Tineke Postma, op de Eker 1 in Gauw, meld je aan! Vol is vol!
Tel 0515-521227 of mail:

Graag tot ziens op 28 februari,
Greet Bakker
Tineke Postma

Uitnoding Kind op Schoot dienst

Op zaterdagmiddag 21 maart om 14.45 uur zullen we met elkaar vertrekken vanaf de Buorren nr 4 in Tersoal naar de Koppenjan in Jubbega. Wij zullen net als de profeet Jeremia naar een pottenbakkers werkplaats gaan. Daar lezen we het verhaal van Jeremia en zullen daarna zelf ervaren hoe het is om net als de pottenbakker met klei aan het werk te gaan.

Het pottenbakken is mogelijk voor kinderen tussen 5 en 8 jaar. De andere kinderen vanaf 2,5 jaar zullen een zeepketting gaan maken. Geef je gauw op want er is voor het pottenbakken plaats voor 8 kinderen!

Opgeven kan tot 7 maart bij Hetwich Teernstra , Rinske-Marleen de Vries of Mirjam Buma (email:

Er is een mogelijkheid om na de activiteit pannenkoeken te eten. Mocht je dit leuk viinden dan ook graag dit kenbaar maken. (de pannenkoeken zijn voor eigen rekening)
P.s. Trek niet je mooiste kleren aan!

Wandelen

Wat wonen we in een mooi gebied om te wandelen.
We hebben weer een paar mooie wandelingen gehad in de DLG.

Maandagmorgen 9 maart vanaf Fogelina v.d Meer Hege Wier 20.

En op 6 april verzamelen, bij Anneke v.d Meer,  Suderom 7, Tersoal.

En op 4 mei verzamelen bij Hannie Bakker, De Eker 5, Gau.

We starten om 09.00 uur. We lopen ongeveer 1 uur en drinken na die tijd koffie met elkaar.
Een ieder welkom om mee te wandelen!
Allen die zin, tijd en gelegenheid hebben, hartelijk welkom om mee te lopen!
Gerda Janssen 06-30899000

Informatieboekje 2020 Informatieboekje 2020
Alles wat u wilt weten over de protestantse gemeente ‘De Lege Geaën" Dit informatieboekje wil een indruk geven van de gemeente en u de benodigde informatie geven over de organisatie en het functioneren van de gemeente.
U kunt het boekje via deze link:  informatieboekje 2020

Privacy en correcties Privacy en correcties

Kerkdienst Vituskerk tersoal
datum en tijdstip 23-02-2020 om 9.30