PKN
PKN De Lege Geaën
 
Aan tafel! Aan tafel!
Het jaarthema van de Protestantse kerken in Nederland is dit jaar “Aan Tafel! Van maaltijd van de Heer tot tafel van verbinding.”

Een thema waar je veel kanten mee op kunt. Want we gaan nogal eens ‘Aan tafel’. Thuis natuurlijk een paar keer per dag, maar ook in de kerk wanneer we het avondmaal vieren, de maaltijd van de Heer. En ook wordt er in de kerk soms gegeten voorafgaand aan een gesprek over een onderwerp.

Niet zo vreemd dat op zoveel verschillende manieren de maaltijd gevierd wordt, binnen, maar ook buiten de kerk, waar ook vaak samen gegeten wordt. Want de maaltijd is bij uitstek het moment van de dag dat we de tijd voor elkaar nemen en geven. Wanneer je mensen uitnodigt om bij je te komen eten, dan maak je daar vaak iets speciaals van, dan wil je ze wel iets lekkers aan kunnen bieden. Je kunt iets van jezelf delen. En zo kunnen de mensen die je uitnodigt op hun beurt ook weer iets met jou delen, namelijk hun verhaal. Daarom kan samen eten ook zo mooi zijn. We nemen een kijkje in de keuken van de ander en we geven zelf ook een kijkje in wat ons op dat moment bezig houdt.

En zoals wij met elkaar delen, zo deelde Jezus ook met ons op die avond waarop het avondmaal is ingesteld, op zijn laatste avond. Hij gaf letterlijk zijn leven om het met ons te delen, als voorbeeld voor ons om ook met elkaar te delen. Te delen wat we hebben, wat we kunnen missen, te delen waar we mee bezig zijn, wat ons soms zorgen baart. En zo is gedeelde smart halve smart en gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

Een mooi thema dus om mee aan de slag te gaan in het komende jaar, wanneer we de maaltijd van de Heer weer vieren. Maar ook om met elkaar in gesprek te gaan over wat die maaltijd voor jou betekent en wat het voor jou betekent dat we die maaltijd vieren ter nagedachtenis aan Jezus.

De afgelopen jaren is het allemaal wat soberder geweest en konden we dit soort activiteiten niet door laten gaan helaas, maar we hopen dat we ook dit het komende jaar weer op kunnen pakken. Op deze website en in de nieuwsbrieven kunt u lezen wat er zoal gepland staat voor het komende jaar. Met zijn allen kunnen we er een mooi jaar van maken.

Michiel van Blanken
 
Nieuwsbrieven Nieuwsbrieven
Dringend beroep van de Generale Synode van onze PKN en Classis om een plek te geven aan vluchtelingen die een status hebben om in Nederland te blijven, maar geen plek hebben om te leven en te wonen. In bijgaande brief kun je  hierover meer lezen en over de stappen die gezet kunnen worden met ondersteuning van het landelijk bureau. 

Classis Fryslân
Oproep Kleinschalige opvang statushouders [27-08-2022]
 
lees meer »
 
Koffieochtend Koffieochtend
U bent van harte uitgenodigd voor de eerste koffie-ochtend van het nieuwe seizoen! Wij zijn welkom in dorpshuis ‘de Tuolle’ in Tersoal op vrijdagmorgen 23 september. Vanaf 10 uur staat de koffie klaar!
 
Startdienst 18 september jl. Startdienst 18 september jl.
Foto van de gezellige etenstafel tijdens de startdienst op 18 september jl. in de kerk van Sibrandabuorren.

Kijk in het fotoalbum voor meer foto's.
 
 
PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023 PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023
De PIO (Programma Inspiratie en Ontmoeting) werkgroep en ZWO (Zending Wereld Organisatie) werkgroep hebben gezamenlijk weer een programma gemaakt. De volgende activiteiten gaan door bij voldoende belangstelling. 
lees meer »
 
Nieuw diaconaal project Nieuw diaconaal project
Op zondag 3 april is in Sibrandabuorren het nieuwe diaconale project gepresenteerd: het werk van Bauke en Evie Deelstra, die in Albanië werken.
lees meer »
 
Scheurkalender 2023 in grote letter Scheurkalender 2023 in grote letter
GrootLetter uitgave
In de ouderenzorg vervullen de Geestelijk Verzorgers een belangrijke rol. Ze voorzien ons van waardevolle tips. Zo wezen ze ons op het belang van een grote letter in onze uitgaven. Ons bemoedigingsboekje ‘Kostbare tijd’ is nu dan ook uitgevoerd in een zogenoemde GrootLetter uitgave. Daarnaast hebben we ook een Bijbel in GrootLetter uitgave beschikbaar.
lees meer »
 
Afscheid en draaginsigne organist Willem Twijnstra Afscheid en draaginsigne organist Willem Twijnstra
Zondag 27 maart hebben we na de kerkdienst in Gau afscheid genomen van onze vaste organist Willem Twijnstra.

Het bernewurk heeft een kunstwerk voor Willem Twijnstra gemaakt: een notenbalk met veelkleurige muzieknoten.

Op 14 april gevolgd door de uitreiking van het draaginsigne in zilver en bijbehorende oorkonde

lees meer »
 
Informatieboekje 2022 Informatieboekje 2022
Alles wat u wilt weten over de protestantse gemeente ‘De Lege Geaën'. Dit informatieboekje wil een indruk geven van de gemeente en u de benodigde informatie geven over de organisatie en het functioneren van de gemeente.
U kunt het boekje vinden via deze link:  informatieboekje 2022
 
Privacy en correcties Privacy en correcties
lees meer »
 
 

Kerkdienst Westereinkerk Tersoal
datum en tijdstip 02-10-2022 om 9.30 uur
meer details

Kerkdienst Gau
datum en tijdstip 09-10-2022 om 9.30 uur
meer details

Kerkdienst St. Vituskerk Tersoal
datum en tijdstip 16-10-2022 om 9.30 uur
meer details

 
CONTACT
Predikant:
Ds. Michiel van Blanken
Korte Spruit 4
8608 ZK Sneek
tel. 06 283 925 32
email: domineemichiel@gmail.com

Aanmelden BIJEEN (nieuwsbrief)

Webmasters
 
Kerk Tersoal

foto Auke Landman
 
Kerk Offingawier

foto Auke Landman
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.