PKN
PKN De Lege Geaën
 
It giet oan It giet oan
De maand mei is altijd wel een bijzondere maand, we zitten een beetje overal tussenin. Pasen is geweest, en dan lopen vaak de kerkelijke activiteiten ten einde. “Wanneer Jezus is opgestaan, dan gaat de Dominee naar bed” is een mooie uitspraak die ik vorig jaar rond deze tijd tegenkwam. Zo is het nog net niet helemaal, maar de druk gaat wel een beetje van de ketel. Voor even dan, want voordat je het weet begint het nieuwe kerkelijke seizoen alweer en daar moeten we ons ook op voorbereiden. Mooi om te zien dat er telkens weer mensen bereid zijn om mee te helpen om iets voor te bereiden, een bijzondere dienst of bijvoorbeeld de paasviering voor 65 plussers. Zo hebben we de afgelopen tijd weer veel activiteiten gehad waarbij ook veel mensen zich ingezet hebben voor de gemeenschap.
lees meer »
 
Dauwtrappen Dauwtrappen
Voor dag en dauw de natuur in en de zon zien opkomen. Genieten van mystieke ochtendnevels en een kakofonie van vogelgeluiden. Van die typische geur van vochtige grond en fris gras in je neus. En als je wilt: schoenen en sokken uit en op blote voeten! Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei kun je dit allemaal ervaren: ga mee dauwtrappen!

Er zijn twee mogelijkheden om het dauwtrappen te ervaren. Je kunt om 7 uur beginnen voor de early bird experience. Vervolgens een ontbijt nuttigen en dan nog een mooie dag voor je hebben. Je kunt ook om acht uur aansluiten voor het ontbijt en vervolgens een ronde gaan wandelen. We verzamelen in beide gevallen bij Postma in Gauw. Ieder zorgt voor zijn eigen ontbijt. Wij zorgen voor koffie en thee.
Tot de 18e!

Wanneer je nog vragen hebt kun je bellen of mailen met Tineke Postma, Greet Bakker of Michiel van Blanken.
werkgroep PIO 
 
PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023 PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023
De PIO (Programma Inspiratie en Ontmoeting) werkgroep en ZWO (Zending Wereld Organisatie) werkgroep hebben gezamenlijk weer een programma gemaakt. De volgende activiteiten gaan door bij voldoende belangstelling. 
 
lees meer »
 
Paaschallenge Paaschallenge
Op vrijdag 31 maart hebben we met de tiener groep de paaschallenge gespeeld, het thema was Aan tafel. Met elkaar eten en opdrachten doen.

Stel je voor dat je met de discipelen aan tafel zit… Is het gezellig, leuk, vol verwachting om Pasen te vieren? Is dit dan het laatste avondmaal? Is iedereen wel betrouwbaar hier aan tafel? En Jezus, wat heeft die voor plannen? Het lijkt vredig, maar welke spanningen voel je in de eetzaal en... Wat speelt er onder de oppervlakte? 

Met de PaasChallenge gingen we gezamenlijk eten en op een speelse en actieve manier ontdekken wat er in de hoofden van de discipelen leefde.En hoe zat dat eigenlijk bij de tieners?Speelde er iets in hun leven en hadden zij de moed om dit op tafel te leggen? 

Hier hebben we met elkaar over nagedacht en over gesproken, het was een bijzondere avond met elkaar.

Groetjes Gerry, Dorinke en Michiel 
 
Op reiske mei tsjerke Op reiske mei tsjerke
Sneintemoarn 16 april jl. efkes foar achten kaam de ITS-bus it terrein opriden fan de famylje Postma yn Gau. Hjir stiene doe sa'n lytse 30 minsken te wachtsjen om fuort. De reis gie hjoed nei Ter Apel en Boertange. De sfeer siet der fuort goed yn en hielendal nei in lekker bakje kofje/thee mei in selsmakke stik appelcake. Om 10.00 oere waarden we ferwachte yn de kleastertsjerke fan Ter Apel en dat kaam precies út.
lees meer »
 
Paasgroet Wim Beekman Paasgroet Wim Beekman
Aan de gemeenten, kerkenraden en voorgangers van de Protestantse Classis Fryslân.

En houd dit voor ogen: Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voleinding van deze wereld (Mattheüs 28: 20b)

Dit is de laatste paasgroet van mij als classisdominee aan u allen. In september zal mijn opvolger het stokje van mij overnemen, dus wil ik u graag wat nalaten. Deze Pasen het gedicht van Jan Willem Schulte Nordholt Totdat Hij komt.
 
Het lege graf - James He Qi
lees meer »
 
Programma Pinksterfeest Veenklooster 2023 bekend Programma Pinksterfeest Veenklooster 2023 bekend
Al meer dan een halve eeuw bezoeken honderden mensen Veenklooster om samen Pinksteren te vieren. Net als andere jaren biedt het christelijke evenement ook dit pinksterweekend een veelzijdig programma.

Met op zaterdag een mannenontbijt en speciaal event voor vrouwen. ’s Middags een ontmoeting voor jong en oud, met muziek. En ‘s avonds het Lemster Mannenkoor en dominee Jelle de Kok.
Op zondagmiddag een Sing-in met gospelband Lighthouse en spreker Theun van der Velde. En ’s avonds een uniek black gospel concert met onder andere Elvis E., Muriël Blijd en dominee Orlando Bottenbley. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.pinksterfeest.com/gospelcelebration
lees meer »
 
De Passion yn Harns De Passion yn Harns
Op witte donderdag zijn we met de bus naar Harlingen afgereisd.
Met een mooie groep jeugd en ouders zijn we rond 18:30 met Fred onze chauffeur naar de havenstad gegaan. Het schoolreisgevoel was compleet met snoep en paaseitjes.
Bij de veerboothaven zijn we uitgestapt en moesten we een flink stuk wandelen om bij het podium uit te komen.
Rond 20:30 begon het spektakel, met de vertelling over het paasverhaal en de prachtige liedjes die erbij worden gezocht om het geheel af te maken.
Ondanks alle regen prachtig om mee te maken,  zo nu en dan leek het te stoppen die regen…. ook die zegen kwam van boven 😉  
 
Tien jaar liedboek Tien jaar liedboek
Schatgraven in tien jaar liedboek – zingen en bidden in huis en kerk
Tien jaar geleden verscheen het Liedboek – zingen en bidden in huis en kerk. Het is breed in gebruik genomen. Dat is het vieren waard, zeker nu er weer volop samen gezongen kan worden. Daarom organiseert de Interkerkelijke Stichting voor het kerklied (ISK) een jubileumsdag op

13 mei 2023 van 10.30 – 16.30 uur
in de Sint Joriskerk in Amersfoort

 
lees meer »
 
Nieuws vanaf de grens Nieuws vanaf de grens
Bericht van Beitske Kooistra vanuit Litouwen: (II)
Na een driedaagse tocht ben ik Fryslân weer binnengerold. Een goed moment om terug te blikken op de afgelopen maand. En ik begin met de laatste dagen in Litouwen die, net als mijn eerste week daar, in het teken stonden van deportatie…
lees meer »
 
Nieuwsbrieven Nieuwsbrieven
Dringend beroep van de Generale Synode van onze PKN en Classis om een plek te geven aan vluchtelingen die een status hebben om in Nederland te blijven, maar geen plek hebben om te leven en te wonen. In bijgaande brief kun je  hierover meer lezen en over de stappen die gezet kunnen worden met ondersteuning van het landelijk bureau. 

Classis Fryslân
Oproep Kleinschalige opvang statushouders [27-08-2022]
lees meer »
 
Startzondag 18 september jl. Startzondag 18 september jl.
De warmte die de kerk soms kan geven hebben we ook ervaren op de startzondag in Sibrandabuorren. Buiten was het regenachtig en fris, maar binnen hadden we een mooi samenzijn. We zijn met elkaar in gesprek gegaan over het thema “aan tafel”, wat ook het jaarthema is van de Protestantse kerken in Nederland.

We begonnen met elkaar aan tafel met een kop koffie en tijdens de dienst bleven we ook aan tafel zitten. We spraken met elkaar over waar je het over hebt wanneer je met elkaar aan tafel gaat? Wat kun je allemaal doen aan een tafel? Wie nodig je uit aan tafel?
Na een mooie viering waarbij ook ons nieuwe koor zichzelf voor een eerste keer liet horen (en dat smaakte naar meer) konden we kiezen: of we binnen spelletjes wilden doen; of we gewoon gezellig samen wilden zijn; of we het misschien aandurfden om toch nog even te voetballen buiten? Daarna hebben we met elkaar gegeten aan één lange tafel en zijn er ook nog wat kinderen naar buiten geweest voor een speurtocht. Al met al was het een geslaagde dag en een prachtige start om met elkaar na te denken over het thema “aan tafel”.


Kijk in het fotoalbum voor meer foto's.
 
 
Nieuw diaconaal project Nieuw diaconaal project
Op zondag 3 april 2022 is in Sibrandabuorren het nieuwe diaconale project gepresenteerd: het werk van Bauke en Evie Deelstra, die in Albanië werken.
lees meer »
 
Privacy en correcties Privacy en correcties
lees meer »
 
 

Kerkdienst St. Vituskerk Tersoal
datum en tijdstip 04-06-2023 om 9.30 uur
meer details

Kerkdienst Offenwier
datum en tijdstip 11-06-2023 om 09.30 uur
meer details

Kerkdienst Sibrandabuorren
datum en tijdstip 18-06-2023 om 09.30 uur
Heilig Avondmaal meer details

 
CONTACT
Predikant:
Ds. Michiel van Blanken
Korte Spruit 4
8608 ZK Sneek
tel. 06 283 925 32
email: domineemichiel@gmail.com

Aanmelden BIJEEN (nieuwsbrief)

Webmasters
 
Kerk Tersoal

foto Auke Landman
 
Kerk Offingawier

foto Auke Landman
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.